fax: (091) 38 76 005
mob. 0 605 518 341
mob. 0 609 799 880
banmasarnia(at)op.pl
ZAKŁAD PRZETWÓRSTWA MIĘSNEGO "BAN" jest producentem staropolskich wędlin i wędzonek opartych na najstarszych polskich recepturach. Produkcja tych asortymentów odbywa się w oparciu o surowiec głownie wieprzowy z dodatkiem fileta z piersi indyka. Wyrobami, które cieszą się największym popytem wśród klientów są kabanosy, kiełbasa krakowska sucha, myśliwska, tatrzańska, jałowcowa, wiejska, swojska, piwna, żywiecka.
Wędliny po uwędzeniu i długotrwałym suszeniu w wędzarniach tradycyjnie opalanych drewnem olchowym i bukowym nabierają barwy złoto-brązowej do ciemnowiśniwej. Suszenie nadaje naszym produktom wydłużoną trwałość oraz charakterystyczny smak i zapach co bardzo pozytywnie odbierane jest przez naszych klientów.
Minimalna ilość soli w sposób naturalny konserwuje nasze wyroby. Surowce mięsne jak i przyprawy, które używane są do produkcji pochodzą od krajowych dostawców spełniających rygorystyczne normy sanitarno-higieniczne (wdrożony zakładowy system HACCP). Dodatkowym plusem jest również bezpośrednie kontrolowanie jakości surowca. CERTYFIKAT na sprzedaż wyrobów na rynki EUROPEJSKIE obliguje nas do przestrzegania ścisłych norm higienicznych jak i technologicznych.